Două partide, foste rivale pe dreapta politică, organizează o acțiune comună de Ziua Unirii

5bc1aef3b5aec

Două partide, foste membre ale Alianțelor pentru integrare europeană, anunță o acțiune comună dedicată Zilei Unirii. Despre asta a anunțat Partidul Liberal în cadrul unui comunicat de presă. Acțiunea este preconizată în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Toti cei care simt românește sunt invitați să ni se alăture, pentru a promova și a marca împreună 101 ani de la Marea Unire și făurirea României Mari”, se menționează în apelul Partidului Liberal.

Cele două formațiuni, PL și PLDM, au guvernat împreună cu PD în perioada 2009-2013 și în 2015 timp de câteva luni. În ultimii ani, ambele formațiuni care se află în afara parlamentului, au suferit schimbări de lideri, căderi în sondaje până la sub 1 % și au obținut rezultate modeste la alegerile prezidențiale din 2016 și la parlamentarele din 2019.

PLDM a început a cădea în sondaje după toamna lui 2015, când fostul său lider, Vlad Filat, a fost arestat. Imediat, în câteva luni, formațiunea a pierdut inițial șapte deputați, iar pe parcursul anilor, până în 2018, rămânând din 21 de parlamentari cu doar 15. PL-ul a suferit în ratingul politic din 2016, după ce s-a alăturat la guvernare PDM-ului și a avut rezultate foarte modeste, în anii ce au urmat, la alegeri.

La conducerea PL, Mihai Ghimpu a fost înlocuit de către Dorin Chirtoacă, iar la conducerea PLDM Vlad Filat a fost inițial înlocuit de către Viorel Cibotaru, iar ulterior de Tudor Deliu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente