/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Spectacole, carusel și Moși Crăciun...Programul festivităților pentru sărbătorile de iarnă

missing
30 noiembrie 2019, ora 06:45

Spectacole, carusel pentru copii, pavilioane foto și Moși Crăciun…Sunt surprizele pregătite de autorități de care ne vom putea bucura în perioada sărbătorilor de iarnă. Responsabilii de la Primăria Chișinău au publicat programul festivităților pentru Crăciun și Revelion, care se vor desfășura în perioada 1 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020. 

Startul sărbătorilor va fi dat duminică, 1 decembrie, când va fi inaugurat Pomul de Crăciun și vor fi aprins luminile de sărbătoare. Luminițele de pe principalul brad al țării vor fi aprinse de primarul Ion Ceban, însoțit de mai mulți copii. Activitățile artistice din Piața Marii Adunări Naționale vor începe la ora 17:00 cu spectacolul ”Reverie de iarnă”.

Tot în seara zile de 1 decembrie va fi inaugurat orășelul ”Lumea Copiilor”, în scuarul Catedralei Mitropolitane, iar o oră mai târziu, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va fi deschis Christmas Village.

Copiii se vor putea bucura de un carusel în PMAN de pe 2 până pe 24 decembrie. Vor fi, de asemenea, amenajate pavilioane foto, iar mai mulți Moși Crăciun și animatori vor completa atmosfera de sărbătoare.

Anul acesta, Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 21 decembrie, la ora 17:00, în scuarul Catedralei Mitropolitane.

Pe 24 decembrie, în ajun de Crăciun pe stil nou, în Scuarul Catedralei va avea loc spectacolul folcloric „Clinchet de argint pe aripi de colind” , după care, tot aici, va urma un Program distractiv cu participarea interpreților de muzică populară și ușoară din teritoriu.

Pe 25 decembrie, de Crăciun pe stil nou, în PMAN vor fi organizate diverse activități și distracții pentru public pe parcursul întregii zile.

În ultima zi a anului, pe 31 decembrie, activitățile consacrate Anului Nou vor avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 11:00.

La ora 19:00 va avea loc spectacolul-defileu „Feerie de Revelion”, care va fi urmat de un recital al formației „Tharmis” (ora 20:00); spectacolul folcloric „V-am ura v-am tot ura” (21:00-22:30) și Spectacolul muzica-coregrafic „Urare de viață lungă” (22:30-23:45).

Președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și primarul capitalei, Ion Ceban vor transmite mesaje de felicitare de pe scena din PMAN la ora 23:45.

Locuitorii capitalei vor admira la miezul nopții un impresionant spectacol de focuri de artificii, după care pe scena va evolua formația ”Zdob și Zdub”.

Iar pe 7 ianuarie, de Crăciun pe stil vechi, în scuarul Catedralei va fi organizat spectacolul ”Creștini, Crăciunul a sosit”, care va începe la ora 19:00.

Preturile vor amenaja anul acesta pomi de Crăciun și vor organiza activități artistice în fiecare din cele cinci sectoare ale capitalei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram