/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Ion Chicu, prezent la Guvern și în weekend. Premierul dorește mai multe aeroporturi în țară

30 noiembrie 2019, ora 10:27

Prim-ministru Ion Chicu a convocat în această dimineață o ședință în cadrul căreia au fost examinate oportunitățile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în țară. Unul dintre scopurile pe care autoritățile doresc să-l atingă presupune micșorarea prețurilor la bilete. 

Premierul a menționat faptul că prezența unui singur aeroport internațional în țara noastră reprezintă un element de monopol, iar dezvoltarea unor noi aeroporturi internaționale va crea condiții de competitivitate în domeniu, va oferi pasagerilor posibilitatea de a alege și, în rezultat, va determina diminuarea tarifelor la bilete și serviciile avia.

În final, șeful Guvernului a precizat că decizia de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Republica Moldova va fi luată doar după realizarea unui studiu care va prezenta raționamentele economice.

Totodată, prim-ministrul a solicitat formarea unui grup de lucru, condus de Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii, care va identifica căile de realizare a studiului.

La ședință au participat: ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc și un grup de experți în domeniu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram