image
Sursa foto: Jurnal.md

O tânără din Strășeni, trimisă în judecată, după ce a amenințat cu moarte o jurnalistă; Ce pedeapsă riscă

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a trimis în judecată dosarul de învinuire a unei tinere de 20 de ani din Strășeni, care a amenințat cu moartea o jurnalistă de la o televiziune din Chișinău, pe motiv că aceasta a reflectat în presă un caz de omor înfăptuit de prietenul ei.

Dacă vinovăția acesteia îi va fi dovedită în instanța de judecată, prin probele prezentate de procurorul PCCOCS, tânăra riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 37.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Fapta de amenințare cu moartea a reclamantei a fost comisă de către tânără prin mesaje trimise de pe diverse conturi ale rețelei de socializare Facebook, în 2018, timp de aproape jumătate de an.

Jurnalista a considerat aceste amenințări reale, dat fiind faptul că inculpata să află în relație de prietenie cu un deținut care își ispășește pedeapsa în închisoare pentru un omor, pe care ea l-a mediatizat, iar la aceasta se adaugă limbajul dur al mesajelor de amenințare pe care le-a primit.

Inculpată are vârsta de 20 de ani și este originară din raionul Strășeni. Aceasta are studii medii, nu este căsătorită și nu a fost sancționată pentru fapte penale până acum.

Urmărirea penală a fost pornită în februarie 2018, de către Direcția Generală de Urmărire Penală a Inspectoratului General al Poliției.

PCCOCS întreprinde măsuri potrivit competențelor sale, inclusiv pentru deferirea justiției a celor care comit ilegalități ce rezultă în îngrădirea libertății opiniei și a exprimării prevăzută de Constituție și Convenția Europeană pentru Drepturile Omului, ceea ce include și respectarea drepturilor reprezentanților breslei jurnalistice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: