image
Sursa foto: ortodox.md

Un deputat din blocul ACUM s-a stins din viață

Deputatul Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA), Serghei Cataranciuc, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani.

Un mesaj în acest sens a fost plasat pe pagina oficială a Parlamentului.

Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a deputatului Serghei Cataranciuc. Această pierdere însemnată pentru țară ne-a făcut mai săraci cu un om care a educat generații de matematicieni. În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, în numele meu personal și al întregului Parlament adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Parlamentului.

Serghei Cataranciuc a fost laureat al Premiului Național în Domeniul Științei și Tehnicii, laureat al Concursului Național Teza de Doctorat de Excelență, laureat al Premiului Academician Constantin Sibirschi, deținător al Diplomei de Gradul Întâi a Guvernului Republicii Moldova pentru activitate didactico-științifică prodigioasă, profesorul Anului Universitar 2011-2012, diploma pentru merite în pregătirea cadrelor științifice.

Serghei Cataranciuc s-a născut la data de 28 iunie 1957, în regiunea Cernăuți.

serghei cataranciucserghei cataranciuc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: