Actualitate

Traian Băsescu o critică pe Maia Sandu în Parlamentul European: A intrat singură şi deliberat în situaţia de a PIERDE guvernarea

Fostul preşedinte al României, Trăian Băsescu, a declarat în cadrul dezbaterilor despre Parteneriatul Estic desfăşurate în Parlamentul European, că Blocul ACUM a cedat guvernarea PSRM-ului în mod intenționat.

„Din păcate, doamna Maia Sandu a intrat singură şi deliberat în situaţia de a pierde guvernarea. În Moldova este un paradox: opoziţia, care e formată din două partide pro-europene, asistă la o guvernare dură, minoritară, a pro-rusului Dodon. Este timpul ca Uniunea Europeană, care investeşte bani, să ceară celor doi lideri din opoziţie şi care, repet, constitutie majoritate să-şi facă datoria faţă de R. Moldova preluând guvernarea şi reorientând ţara către vest”, a afirmat europarlamentuarul, Trăian Băsescu, în Parlamentul European.

Băsescu în discursul său a făcut referire și la Ucraina care ar necesita o atenție mai deosebită și o abordare mai riguroasă din partea Uniunii Europene. Acesta a solicitat sprijinul şi intervenţia directă a Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă şi a comisarului pentru Extindere şi Vecinătate.

Totodată, şi Siegfried Mureșan a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să acționeze în raport cu Republica Moldova, pentru că „declarațiile diplomatice nu sunt suficiente”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *