Ultima oră! Alexandr Stoianoglo, noul procuror general. Igor Dodon a semnat decretul

Alexandr Stoianoglo este oficial noul procuror general al Republicii Moldova. Igor Dodon a acceptat candidatura acestuia, aleasă ieri de Consiliul Superior al Procurorilor.

Foto: Facebook/ Igor Dodon

Dodon a publicat decretul semnat de numire a lui Stoianoglo în funcția de procuror general.

„O reacție promptă, dar și acțiuni concrete sunt așteptate de societate în ceea ce privește concesionarea bunurilor statului, în special a Aeroportului Internațional Chișinău”, scrie Dodon.

Amintim că, Consiliul Superior al Procurorilor i-a propus președintelui țării candidatura lui Alexandr Stoianoglo pentru numirea în funcția de procuror general. În urma desfășurării probei interviului, Stoianoglo a fost anunțat candidatul cu cel mai mare punctaj.

Cei patru candidați au obținut următorul punctaj:

  • Alexandr Stoianoglo – 74.22;
  • Vladislav Gribincea – 67.45;
  • Veaceslav Soltan – 59.73;
  • Oleg Crîșmaru – 55.74.

Alexandru Stoianoglo este un jurist și politician moldovean de etnie găgăuză, care a deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în perioada 2009–2010 și 2010–2014, în cadrul fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM). A fost vicepreședinte al Parlamentului în perioada 2009–2010, iar în al doilea mandat de deputat a fost președinte al Comisiei parlamentare pentru securitatea statului, apărare și ordine publică.


Pub