Democrații nu vor susține inițiativa socialiștilor de a impune obligativitatea scrierii pe ambalajul medicamentelor în limba „moldovenească” şi în limba rusă

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că fracțiunea democraților din Legislativ nu va susține inițiativa PSRM-ului ca prospectele medicamentelor și toate informațiile de pe ambalage obligatoriu să fie în limbile „moldovenească” și rusă.

Foto: UNIMEDIA

„Noi nu vom susține această inițiativă, suntem împotrivă. Anterior, chiar dacă medicamentele era produse în România, trebuiau traduse în limba „moldovenească”, noi am eliminat aceste obstacole. Noi am vorbit foarte tranșant atunci când am avut o întâlnire cu Igor Dodon și cu premierul Chicu la fracțiune, că noi nu vom accepta lucruri de acest gen, care dezbină societatea”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

UNIMEDIA amintește că fracțiunea PSRM a înaintat în Parlament un proiect de lege prin care prospectele medicamentelor și toate informațiile despre acestea să fie în limbile „moldovenească” și rusă. Totodată, toți angajații din domeniul medical și farmaceutic vor trebui să vorbească obligatoriu și în limba rusă.


Pub