A fost reținut un suspect în cazul omorului unei femei din orașul Basarabeasca

Oamenii legii au reținut un bărbat în vârstă de 53 de ani, suspectat de săvârșirea omorului unei femei din orașul Basarabeasca, comis acum două luni.

Foto: IGP

Potrivit unui comunicat al poliției, bărbatul a fost reținut pe data de 26 noiembrie curent.

În rezultatul audierilor, suspectul și-a recunoscut vinovăția. După ce a fost recunoscut ca bănuit, procurorii i-au înaintat învinuirea, iar acum bărbatul se află în arest pentru 30 de zile.

Crima s-a produs în noaptea de 1 octombrie, anul curent. Atunci, persoane necunoscute, au pătruns în casa unei femei din orașul Basarabeasca, în vârstă de 63 de ani pe care au legat-o și au bătut-o cu cruzime cu un obiect dur contondent, după care au plecat într-o direcție necunoscută. În rezultatul traumelor primite, femeia a decedat. Polițiștii au stabilit ulterior că omorul a fost săvârșit din cauza unei cerți iscate între părți.

În acest caz, polițiștii Inspectoratului de Poliție Basarabeasca au inițiat o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de omor intenționat (art.145 alin. (1) Cod Penal), care prevede pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.


Pub