(video) Apelul lui Traian Băsescu din Parlamentul European: „E timpul ca UE să intervină și să ceară celor doi lideri din opoziție să constituie o majoritate”

Fostul preşedinte al României, Trăian Băsescu, a transmis un mesaj dur parlamentarilor europeni despre situația politică din Republica Moldova. În acest sens, membrul Parlamentului European a cerut Uniunii Europeane să intervină pentru ca cei din Partidul Democrat și cei Blocul ACUM să formeze o coaliție de guvernare, și să „reorienteze ţara către vest”.

Foto: UNIMEDIA

„Din păcate, dna Maia Sandu a intrat singură și deliberat în situaţia de a pierde guvernarea. În Moldova este un paradox - opoziţia, care e formată din două partide pro-europene, asistă la o guvernare dură, minoritară, a pro-rusului Dodon. Este timpul ca Uniunea Europeană, care investeşte bani, să ceară celor doi lideri din opoziţie şi care, repet, constitutie majoritate, să-şi facă datoria faţă de Republica Moldova preluând guvernarea şi reorientând ţara către vest”, a declarat Trăian Băsescu, în Parlamentul European.

Deocamdată, niciunul dintre cei vizați nu au comentat apelul lui Traian Băsescu.


Pub