SUA. Linie telefonică fierbinte pentru cei care au avut probleme cu pregătirea curcanului pentru Ziua Recunoştinţei

Americanii au consumat în jur de 46 de milioane de curcani de Ziua Recunoştinţei iar cei mai puţin talentaţi în arta bucătăriei au putut apela la ajutorul experţilor, printr-o linie telefonică specială, pentru a afla cum să pregătească mai bine bucatele tradiţionale pentru această sărbătoare, conform DPA, citată de Agerpres.

Foto: Geety Images

Astfel, oricine a avut probleme cu pregătirea mesei festive a putut suna la un hotline special, cu orice întrebare arzătoare despre curcan. Linia telefonică specială „Turkey Talk-Line” a fost deschisă de compania producătoare de carne de pasăre Butterball, care a asigurat că la telefon răspund doar „experţi în curcani care au primit pregătire profesională”, conform site-ului companiei.

Timp de 35 de ani, în perioada dedicată acestei sărbători care cade în a patra zi de joi a lunii noiembrie, aproximativ 50 de „experţi” în curcani au răspuns la peste 100.000 de întrebări cu privire la tainele pregătirii acestor păsări. Experţii care răspund la telefon se confruntă cu întrebări legate de procedurile de umplere a curcanilor, despre sosuri şi garnituri, decorarea curcanilor ş.a.m.d. Ei îi sfătuiesc telefonic pe cei nelămuriţi, de la caz la caz, dacă este mai bine să pregătească curcanul la cuptor, la grătar sau în baie de ulei şi care sunt cele mai bune metode de marinare.

O problemă comună semnalată de experţii care răspund la telefon este că bucătarii de ocazie nu lasă curcanul la decongelat suficient de mult timp.

Înainte de Ziua Recunoştinţei, Poliţia din Kansas le-a transmis locuitorilor oraşului pe Twitter să apeleze cu încredere la linia telefonică specială pentru orice „urgenţă” ar putea apărea în procesul de pregătire a curcanului şi le-a amintit că în momentul în care citesc acest tweet, curcanul ar trebui să se afle deja la dezgheţat.

Aproximativ 88 dintre gospodăriile americane şi canadiene care sărbătoresc Ziua Recunoştinţei, o fac pregătind curcan, alături de garnituri precum piureul de cartofi, cartofi dulci la cuptor, fasole verde şi plăcintă de dovleac.


Pub