Bărbatul din Olanda care și-a ținut familia captivă timp de 9 ani așteptând sârșitul lumii, și-ar fi abuzat sexual copiii

Procurorii olandezi au făcut publice detalii șocante în cazul fraților ținuți captivi într-o fermă timp de aproape nouă ani de către tatăl lor în așteptarea sfârșitului lumii. Ei l-au acuzat pe bărbatul de 67 de ani de abuz sexual asupra a doi dintre cei nouă copii ai săi, astăzi adulți și care au părăsit locuința, informează Reuters.

Foto: Hollandse-Hoogte/ZUMA Press

Poliția i-a descoperit pe cei cinci frați și tatăl lor bolnav luna trecută, într-o cameră ascunsă, unde se pare că locuiau în izolare de ani de zile, la o fermă din nordul Olandei. Descoperirea a fost posibilă după ce un al şaselea copil al bărbatului a evadat și a reușit să ceară ajutor.

Tatălui i-a fost înaintată acuzația de abuz sexual asupra a doi dintre cei trei copii ai săi mai mari, care au plecat între timp de acasă şi nu au locuit la ferma din Ruinerwold, au declarat procurorii.

El este bănuit de asemenea de tentativă de privare de libertate şi maltratare a celor nouă copii ai săi, în total, precum şi de spălare de bani.

Testul ADN a confirmat că bărbatul este într-adevăr tatăl celor şase copii găsiţi la fermă şi care au între 18 şi 25 de ani. Naşterea acestora nu a fost înregistrată şi nu au frecventat şcoala, aşa cum cere legislaţia olandeză. Mama celor şase a decedat în 2004 în oraşul Zwolle, la circa 30 km de Ruinerwold, au stabilit anchetatorii.

Pe lângă cei cinci copii descoperiți la fermă și cel care a scăpat, bărbatul are încă trei copii mai mari, care nu locuiau la fermă. Procurorii îl suspectează pe bărbat că ar fi abuzat sexual doi dintre frați mai mari.

UNIMEDIA amintește că poliția din Olanda a descoperit familia care locuise timp de cel puțin nouă ani în subsolul unei ferme izolate, în apropiere de provincia olandeză Drenthe, din nord-estul țării. Cinci tineri între 16 şi 25 de ani, presupuşi fraţi, au trăit acolo neştiuţi de nimeni împreună cu un bărbat de 58 de ani, în așteptarea sfârșitului lumii.

Totul a ieșit la iveală când unul dintre copiii familiei, un tânăr de 25 de ani, a venit de mai multe ori la un bar din Reinerwold, a comandat cinci halbe de bere și a cerut ajutor. Tânărul avea părul lung, barbă lungă și murdară, era îmbrăcat în haine vechi și părea foarte speriat. El i-ar fi mărturisit barmanului că are frați și surori. El i-a mai spus că nu a mai ieșit afară de nouă ani, n-a fost niciodată la şcoală, nu s-a mai tuns de nouă ani și că nu mai vrea să continue să trăiască în acest mod.

„Se vedea că nu are habar unde se află sau ce face” şi vorbea „ca un copil”, a declarat proprietarul barului .


Pub