(video) „Mai puține show-uri cu mascați”: Care vor fi schimbările aduse de Stoianoglo, după desemnarea sa în funcția de procuror general

Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, promite că Procuratura Generală nu va mai face show-uri cu mascați. Declarațiile au fost făcute după procedura de desemnare a acestuia.

Foto: captură

Întrebat ce va face în primele zile de lucru, procurorul general a spus că în primul rând, chiar începând de săptămâna viitoare, va propune o echipa nouă în conducerea procuraturii.

„La prima etapă trebuie să analizăm situația care este în procuratura și vreau să fac primul meu mesaj pentru societate, pentru oameni, că începând de săptămâna viitoare procuratura nu va interveni în activitatea economică a agenților economici.

Asta înseamnă că nu va fi mai mult show-uri de mascați, rețineri, arestări ilegale și abuzive. Asta înseamnă că toate dosarele legate cu oamenii care lucrează în sectorul real al economiei va fi bazată numai la materialele de la Fisc. Și acest mesaj vizează toate organele de urmărire penală din țară.

Noi nu putem mai mult să ținem toată țară în frică, de aceea asta este un mesaj pentru oamenii de afaceri, asta nu înseamnă că ei nu trebuie să lucreze în cadrul legislativ. Este vorba despre oamenii de afaceri care sectorul real al economiei, plătesc impozitele și deschis locuri de muncă”, a conchis acesta.

Alexandr Stoianoglo este oficial noul procuror general al Republicii Moldova. Igor Dodon a acceptat candidatura acestuia, propusă ieri de Consiliul Superior al Procurorilor.


Pub