(video) Deputatul ACUM, Lilian Carp: Companii ce au participat la frauda bancară, implicate în înstrăinarea patrimoniului sindicatelor

Deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, a înaintat un proiect de hotărâre prin care cere crearea unei Comisii de anchetă privind elucidarea înstărinării patrimoniului sindicatelor.

Foto: UNIMEDIA

„Eu am vorbit în plenul Parlamentului, atunci când s-a prezentat raportul Comisiei de anchetă privind elucidarea fraudei bancare. Am spus că au ieșit la suprafață câteva lucruri foarte interesante, precum unele companii care au participat nemijlocit în atacurile raider asupra băncilor, propriu-zis se regăsesc și în anumite afaceri cu sindicatele. Am văzut acest lucru după ce am citit câteva articole ineteresante ale jurnaliștilor, unde am văzut legătura și a fost și mai interesat atunci când acea Comisie a elucidării fraudei bancare a avut lista celor care au fost implicați. Am văzut că o parte din patrimoniul sindicatelor a fost folosit prin procesul de degajare, când s-au scos bani di sistemul bancar”, a declarat Lilian Carp în cadrul unui briefing de presă.

În acest sens, parlamentarul a solicitat crearea unui proiect de hotărâre prin care să fie constituită Comisia de anchetă în care să elucideze cum a avut loc procesul de înstrăinare a patrimoniului din proprietatea sindicatelor.

„Legea sindicatelor stipulează foarte clar că patrimoniul sindicatelor este înviolabil, indivizibil și nu poate fi naționalizat, însușit, înstrăinat sau gestinat de alte persoane, inclusiv autorități publice, fără acordul proprietarului. Astfel înstrăinarea patrimoniului sindical pe parcursul mai multor ani prin diferite metode ridică numeroase semne de întrebare, inclusiv cheltuielile exagerate pentru salarizarea angajaților, pun la îndoială activitatea de bază a Confederației Naționale a Sincicatelor, dar și felul în care au fost înlăturate anumite bunuri cu un preț diminuat de aproape 10 ori, precum a fost hotelul Cosmos ”, a mai adăugat Carp.


Pub