(video) PAS cere demisia lui Gaiciuc și disocierea lui Igor Dodon și a Guvernului Chicu de afirmațiile ministrului

Fracțiunea PAS cere revocarea lui Victor Gaiciuc din funcția de minstru al Apărării și „disocierea imediată a lui Igor Dodon și a Guvernului Chicu de afirmațiile lui Victor Gaiciuc”. Deputatul Sergiu Litvinenco susține că PD și PSRM nu vor dori dezbaterea moțiunii simple împotriva lui Gaiciuc, depusă astăzi de către deputații Blocului ACUM.

Foto: privesc.eu

„Nu exclud că această nouă majoritate parlamentară, întrucât se teme de o dezbatere deschisă cu privire la aceste declarații absolut halucinantea a actualului minsitur al Apărării Gaiciuc, să găsească fel de fel de tertipuri pentru a nu pune în agendă, pentru a nu exista o dezbatere publică așa cum prevede Regulamentul Parlamentului cu privire la aceată moțiune.

Anticipez că vor spune că aceste declarații au fost făcute înainte de a deveni Gaiciu ministru sau că reflectă altceva decât o chestiune care ține de politica internă a țării. Ca să fie foarte clar, esența moțiunii este viziunea ministrului cu privire la subiectul, pe de o parte a separatismului în general, susținerea separatismului, așa cum rezultă din declarații și, totodată, dacă dumnealui susține separatismul din Ucraina, cel mai probabil că dumnealui susține separatismul din Republica Moldova”, a declarat deputatul ACUM Sergiu Litvinenco.

Moțiunea deputaților ACUM se bazează pe o înregistrare video în care „Victor Gaiciuc aduce drept exemplu Armatei Republicii Moldova spiritul de luptă al forțelor separatiste din Donbas”, susține Mihai Popșoi.

Victor Gaiciuc nu a comentat deocamdată acuzațiile care i se aduc.

Moțiunea simplă trebuie examinată în decurs de șapte zile de la depunerea acesteia.


Pub