(video) Filip și Țîrdea, despre moțiunea împotriva Ministrului Apărării: „Bine că nu au pus videouri când Gaiciuc umbla în pampers”

Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea și președintele PD, Pavel Filip, s-au expus pe marginea înaintării moțiunii deputatului Blocului ACUM, Mihai Popșoi, împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Bogdan Țîrdea a declarat că persoana ce a înaintat moțiunea a interpretat creativ unele declarații ale ministrului, doar pentru a depune moțiunea, iar liderul democrat, Pavel Filip, a precizat că fracțiunea se va conduce după procedura necesară în astfel de situații.

Foto: UNIMEDIA

Socialistul Bogdan Țîrdea a mai precizat că „bine că nu au pus videouri când domnul Gaiciuc umbla în pampers, de la vârsta de 2-3 ani, dar au depus moțiunea, au găsit prin arhivele lor asemenea declarații.”

Totodată, Țîrdea a menționat că această acțiune a deputatului Blocului ACUM e „doar ca să producă anumite sciziuni și să producă anumită instabilitate și să ne deterioreze relațiile cu partenerii noștri din Ucraina.”

„Îmi pare rău că promovează interesele Ucrainei, dar mai puțin se gândesc la interesele naționale ale Republicii Moldova”, a conchis socialistul.

În schimb, liderul PD, Pavel Filip a menționat că „vom proceda pe standard cum se procedează, vom face cunoștință cu această moțiune, după care vom avea o ședință a fracțiunii și decizia va fi luată de către toți membrii fracțiunii PD.”

UNIMEDIA amintește că fracțiunea PAS cere revocarea lui Victor Gaiciuc din funcția de minstru al Apărării și „disocierea imediată a lui Igor Dodon și a Guvernului Chicu de afirmațiile lui Victor Gaiciuc”. Deputatul Sergiu Litvinenco susține că PD și PSRM nu vor dori dezbaterea moțiunii simple împotriva lui Gaiciuc, depusă astăzi de către deputații Blocului ACUM.

Moțiunea deputaților ACUM se bazează pe o înregistrare video în care Victor Gaiciuc aduce drept exemplu Armatei Republicii Moldova spiritul de luptă al forțelor separatiste din Donbas”


Pub