(video) Pavel Filip, despre sugestia lui Traian Băsescu: „Suntem și vom fi deschiși pentru dialog întotdeauna”

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip și deputatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari, au comentat sfatul ex-președintelui României, Traian Băsescu, privind crearea unei coaliții pentru a detrona PSRM. Pavel Filip a declarat că fracțiunea sa este întotdeauna deschisă pentru dialog, dar asta nu ar însemna și o înțelegere politică, iar Alexandru Slusari a precizat că nu exclude un astfel de scenariu, doar după ce PD va face curățenie în fracțiunea sa.

Foto: UNIMEDIA

Pavel Filip a declarat că „PD are agenda proprie, în baza căreia activează. Este altceva că PD niciodată nu a închis ușile pentru dialog. Sunt alte formațiuni politice care categoric nu vor să discute cu un partid sau altul. Noi suntem și vom fi deschiși pentru dialog întotdeauna. Nu înseamnă că o discuție este imediat și o înțelegere politică. Eu cred că acest dialog, comunicare între formațiunile politice trebuie să existe întotdeauna.”

Deputatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari a precizat următoarele lucruri în privința unui posibil acord cu fracțiunea democraților.

„Eu privesc acest lucru sub aspectul acțiunilor, faptelor. PD a avut posibilitatea să nu voteze demisia Guvernului Sandu sau cel puțin, să nu voteze Guvernul Chicu. Ei au ales altă opțiune. Cât de independent este PD, care e situația acolo, sunt capabili ei să facă curățarea rândurilor, o să vedem în timpul imediat următor. Dacă există această voință să depășească niște lucruri din trecut și să facă ceva pentru țară, nu excludem nimic”, a specificat Slusari.

UNIMEDIA amintește că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, membrul Parlamentului European, a cerut Uniunii Europene să intervină pentru ca cei din Partidul Democrat și cei Blocul ACUM să formeze o coaliție de guvernare, și să „reorienteze ţara către vest”.


Pub