(video) Igor Dodon: „Felicit statul român și frații noștri de peste Prut cu Ziua Națională”

Șeful statului, Igor Dodon, a ținut un discurs la recepția organizată, în această seară, de către Ambasada României la Chișinău, cu ocazia Zilei Naționale a statului român. Președintele a lansat o invitație omologului său român, să întreprindă o vizită la Chișinău.

Foto: Facebook

Oaspeții Ambasadei României la Chișinău au fost întâmpinați de către diplomatul român, Daniel Ioniță. La recepție au participat și șeful statului Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu, dar și primarul capitalei, Ion Ceban.

„Am deosebita onoare să felicit statul român, frații noștri de peste Prut, cu această sărbătoare, Ziua Națională a României”, a declarat Igor Dodon, iar sala l-a aplaudat.

„Împreună am trecut peste diferite etape ale unei istorii comune, împreună am trecut peste provocări diferite. Popoarele noastre și-au atins scopul dorit și independența sa. Eu vreau să mulțumesc statului român, care a fost primul stat ce a recunoscut independența Republicii Moldova”, a adăugat președintele țării.

„România este partenerul comercial nr. 1 al Republicii Moldova. Vreau să mulțumesc, în special, pentru acel suport în repararea a 900 de grădinițe, inclusiv grădinița din satul meu”, a adăugat Igor Dodon, exprimându-și speranța că parteneriatul stabilit între cele două state va continua.

Totodată, președintele țării a adresat un mesaj de felicitare lui Klaus Iohannis cu ocazia realegerii sale în funcția de președinte al României, exrimându-și speranța că „una dintre primele vizite externe ale șefului statului român va fi aici, la Chișinău”.

România sărbătorește Ziua Națională pe 1 decembrie. Compania Gărzii de Onoare a Armatei Naționale va defila la Parada militară, de duminică, de la București.

UNIMEDIA amintește că anterior, Igor Dodon a recunoscut că limba română și „limba moldovenească”, așa cum o numește, reprezintă de fapt aceeași limbă, doar că „fiecare o numește cum dorește”.


Pub