Recompensă uriașă oferită de poliție
Externe 29 noiembrie 2019, 16:45 | 1549

Poliția din Germania a anunțat că oferă o recompensă de jumătate de milion de euro pentru informații ce ar putea ajuta la prinderea hoților care luni au furat bunuri de aproape un miliard de euro dintr-un muzeu din orașul Dresda. Amănunte aflați în cele ce urmează.

GERMANIA Poliția germană a declarat că este vorba despre cel mai mare jaf dintr-un muzeu din istoria postbelică. Asta pentru că suspecții au reușit să fure sute de exponate valoroase. Oamenii legii au dat publicității imagini din timpul comiterii infracțiunii. Acestea surprind patru indivizi ce pătrund în muzeu, după ce au provocat un incendiu și au sistat alimentarea cu electricitate a clădirii, astfel fiind oprite sistemele de securitate. În afară de o mașină arsă, despre care se crede că a fost folosită de hoți pentru a fugi de la fața locului, anchetatorii nu au găsit nicio urmă semnificativă care să ajute la identificarea făptașilor sau a locului aflării bunurilor sustrase.

FRANȚA Gruparea teroristă „Stat Islamic” a revendicat doborârea elicopterului militar francez în Mali. Accidentul s-a produs la începutul săptămânii și s-a soldat cu moartea a 13 soldați francezi. Autoritățile de la Paris au anunțat atunci că a fost vorba despre o coliziune între două elicoptere ale forţelor speciale și au catalogat întâmplarea drept „un accident”. În Mali, militarii francezi participă la o operațiune de lichidare a grupurilor islamiste.

ITALIA În Italia, au fost arestați 19 militanți ai extremei drepte din mai multe regiuni ale țării care doreau să întemeieze un nou partid nazist. Gruparea urma să fie denumită „Partidul Muncitorilor Național-Socialiști Italieni”. Potrivit presei locale, liderului grupului era o femeie de 50 de ani, din nordul țării, angajată în cadrul unei instituții publice. Suspecții au fost filați timp de câteva luni, iar în locuințele lor oamenii legii au găsit arme, materiale explozibile, steaguri și însemne naziste, dar și cărți despre Adolf Hitler și Benito Mussolini. 

Opinia ta contează. Comentează!