Ştiri

Sursa imaginii: poză simbol

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

29 Noi. 2019 / 17:41

Bugetul de stat ar putea încasa 100 de milioane de lei de la Google şi Facebook

Bugetul de stat ar putea încasa 100 de milioane de lei de la Google, Facebook şi alte companii internaţionale, care prestează online servicii electronice şi de divertisment. Declaraţia a fost făcută de ministrul finanţelor, Sergiu Puşcuţa, la emisiunea Moldova în Direct, de la Moldova 1. Astfel, autorităţile îşi propun să efectueze mai multe modificări la legislaţia fiscală, transmite Mesager.

Potrivit ministrului finanţelor, prevederea vine să stabilească echitatea la formarea bugetului de stat. Sergiu Puşcuţa spune că doar nerezidenţii care prestează gratuit servicii de divertisment online vor fi scutiţi de taxe.

„În cazul în care serviciul nerezidentului e cu plată şi nerezidentul obţine venituri din aceste servicii, doar în acest caz apare obligaţia de calculare şi achitare a impozitului TVA la buget. Această taxă se achită nemijlocit de către prestatorul de serviciu. Prestatorul de servicii la rândul său, făcându-şi calculele necesare, poate să decidă va majora sau nu costul serviciilor cu plată prestate pe teritoriul Republicii Moldova” a explicat Sergiu Puşcuţa.

Implementarea mecanismului va contribui la creşterea veniturilor la bugetul de stat.

„Confom caclulelor estimative pe care le-am făcut, pentru anul 2020 se preconizează de a încasa taxa TVA de la aceste servicii electronice, prestate de nerezidenţi pe teritoriul ţării noastre în sumă de până la 100 de milioane de lei”, a precizat ministrul Finanţelor.

Iniţiativa se regăseşte în proiectul politicii fiscale şi vamale pentru anul 2020, aprobat în această săptămână de Executiv.

Comentarii