Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Economic

29 Noi. 2019 / 18:20

Belarus reconfirmă sprijinul său în vederea colaborării comercial-economice cu Moldova

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc. Principalele subiecte de discuţie au ţinut de reabilitarea şi construcţia drumurilor din Republica Moldova, dezvoltarea, întreţinerea şi modernizarea sectorului rutier, precum şi creşterea exportului de produse agricole.

Anatol Usatîi a asigurat continuitatea implementării şi realizării iniţiativelor de dezvoltare a relaţiilor comercial-economice dintre cele două ţări, totodată declarând că optează pentru continuarea proiectelor ce promovează exportul de produse moldoveneşti pe piaţa din Belarus, dar şi pentru atragerea investiţiilor belaruse în economia ţării.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Belarus la Chişinău, Serghei Ciciuc, a mulţumit ministrului Anatol Usatîi pentru deschidere, menţionând că ţara noastră poate conta pe o colaborare de încredere cu Belarus.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a discutat despre organizarea Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse de colaborare comercial-economică, care urmează să se desfăşoare la Minsk.

În cadrul întrevederii a fost făcută o trecere în revistă şi a stadiului actual al relaţiilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi Belarus, astfel s-a menţionat că volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Republica Belarus, în ianuarie – septembrie 2019, însumează suma de 157,18 milioane dolari SUA, înregistrând o uşoară descreştere cu 0,12%, comparativ cu perioada respectivă a anului 2018.

 

Comentarii