Evenimente pentru ultima zi de toamnă. Greta Thunberg recomandă cel puțin unul dintre ele

girl-from-behind-with-fantasy-sky-picjumbo-com-920×613

Iată și toamna ne spune adio. Suntem cu toții în așteptarea zăpezii, dar din cauza încălzirii globale, iarna în sine vine deja mai târziu. De aceea, ca să vă sustragem atenția de la gânduri negative, vă sugerăm câteva evenimente pentru un început de weekend de nota 12.

# Expoziția World Press Photo la Chișinău, ediția 2019

Chișinăul găzduiește pentru a treia oară expoziția „International World Press Photo”, ediția 2019, cea mai importantă competiție fotografică la nivel mondial. Expoziția reunește cele mai bune 140 de fotografii realizate în anul 2018. Evenimentul este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) cu suportul Regatului Țărilor de Jos.

Expoziția are loc la Muzeul Național de Istorie. Orar zilnic pentru publicul larg: deschis în intervalul 10.00-17.00, închis – vineri. Biletele pot fi achiziționate în incinta muzeului. Preț bilet: 10 lei/adulți, 5 lei/studenți.

# Plastic Collection №9 November

Sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 12.00 până la 14.00, lângă havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, organizatorii evenimentului vă așteaptă cu plasticul adunat de tip 2 și 5. De data aceasta veți schimba plasticul pe săpun natural. Săpunul este 100 % natural, are grijă de pielea voastră și de mediul nostru comun. Cerința este ca plasticul să fie curat, fără etichete (în acest fel veți simplifica mult munca de sortare.

P.S.: Pentru a identifica tipul de plastic, verificați eticheta sau partea de jos a obiectului și încercați să găsiți un triunghi cu cifra 2 sau 5 înăuntru (semnulețul poate fi destul de micuț). Pe capacele de la sticle poate să nu fie acest semn, căpăcelele le acceptăm în orice caz. Mai multe detalii vezi aici.

# Expoziție temporară „Luptă și suferință”

La optzeci de ani de la izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial, Polonia, prima sa victimă, își amintește de cel mai dramatic conflict armat din istoria lumii. Despre acesta vorbește expoziția care, până la sfârșitul lunii noiembrie, va fi prezentată în holul Muzeului Național de Istorie a Moldovei din Chișinău. Este deschisă de la ora 10.00.

Expoziția „Luptă și suferință. Polonezii în timpul celui de Al Doilea Război Mondial” prezintă soarta Poloniei în timpul războiului, care, la 1 septembrie 1939, a fost atacată de Germania, iar pe 17 septembrie – de către Uniunea Sovietică.

În ciuda superiorității numerice a ocupanților, polonezii au constituit, de-a lungul întregului război mondial, o rezistență armată puternică, atât pe teritoriul țării lor, cât și pe alte fronturi și câmpuri de luptă din întreaga lume.

Expoziția, formată din 16 panouri, prezintă cele mai importante momente de la acea vreme. O atenție sporită este acordată, de asemenea, destinelor populației civile. Bogăția acestora se regăsește în fotografiile de arhivă obținute din arhivele diferitelor țări, inclusiv din colecțiile românești.

Povestea despre drama războiului, care a fost pregătită de unul din cele mai moderne muzee din lume – Muzeul Celui de Al Doilea Război Mondial din Gdańsk, precum și de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, va fi prezentată în peste 60 de țări ale lumii.

# Citind pentru Auschwitz

Un spectacol în care vei regăsi maturitatea inocentă pentru că e limpede, de fapt, că iubirea nu se teoretizează: ea se trăiește și-atât!”

„«Cititorul» este un roman fascinant, de un erotism fremătător, aflat sub semnul iubirii și al misterului, al ororii și compasiunii și având drept fundal peisajul bântuit al Germaniei postbelice.”

Într-un stil de o transparență clasică și folosind tehnica povestirii liniare, romanul lui Bernard Schlink relatează povestea tristă a unei iubiri stranii, întunecată de trecutul politic al Germaniei naziste.

Este tulburătoarea poveste a unei iubiri neobișnuite, dintre un adolescent și o femeie cu douăzeci de ani mai în vârstă. Povestea lor se întrerupe, dar se reia neașteptat după câțiva ani, când tânărul, acum student, își regăsește iubita de altădată judecată pentru faptele comise pe vremea când era supraveghetoare într-un lagăr SS din apropierea Cracoviei.

Romanul a inspirat o ecranizare de succes (cu Ralph Fiennes și Kate Winslet în rolurile principale), care a fost de cinci ori nominalizată la Oscar și la Premiile Bafta și a câștigat un Glob de Aur.

Prețul biletelor: 200 de lei. Le puteți comanda de pe iTicket sau le puteți rezerva la numărul: 0691 32 746. Spectacolul începe la ora 19.00.

# Regatul de gheață II

Anna, Elsa, Kristoff, Olaf și Sven pleacă din Arendalle către o pădure străveche, în care este toamnă mereu, pentru a descoperi sursa puterilor Elsăi și a-și salva regatul.

3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente