/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Dodon a semnat decretul de numire în funcție a noului procuror general, Alexandr Stoianoglo

missing
29 noiembrie 2019, ora 11:20

Președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcție a noului procuror general, Alexandr Stoianoglo, desemnat ieri seară de Consiliul Superior al Procurorilor. Stoianoglo a fost deja prezentat echipei de la Procuratura Generală.

”Numirea procurorului general este un moment mult așteptat de către societate, în vederea depășirii impasului atestat în raport cu instituția procuraturii. Reiterez că, Republica Moldova, în perioada actuală nu își poate permite luxul menținerii unei instituții cheie în regim semi-funcțional”, a declarat Igor Dodon.

Președintele țării a subliniat că atât el, cât și întreaga societate are așteptări mari de la noul procuror general.

”O reacție promptă, dar și acțiuni concrete sunt așteptate de societate în ceea ce privește concesionarea bunurilor statului, în special a Aeroportului Internațional Chișinău. Atât societatea, cât și comunitatea internațională solicită aprecieri și abordări legaliste ale arestărilor arbitrare, considerându-le drept măsură exagerată și nejustificată în majoritatea cazurilor”, spune Dodon.

Șeful statului a mai subliniat că își dorește ca pe agenda procurorului general să se regăsească subiectul privind evaluarea procurorilor.

”Un exercițiu așteptat, dar care urmează a fi realizat în parametrii constituționali și cei ai standardelor internaționale recomandate de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Societatea cere asigurări în privința faptului că în procuratură activează exclusiv procurori cu imagine ireproșabilă, integri, angajați în spiritul meritocrației și al profesionalismului”, a menționat Igor Dodon.

Procurorul general, numit în funcție în mare grabă! Seara desemnat, iar dimineața prezentat colectivului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram