image
Sursa foto: ziarullumina.ro

Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi intră de astăzi în Postul Crăciunului

Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi intră de astăzi, în Postul Nașterii Domnului, cunoscut ca și Postul Crăciunului. Acesta are o durată de 40 de zile și va ține până pe 6 ianuarie inclusiv.

Creștinii sunt îndemnați în post să se abțină de la produse de proveniență animală, de la gânduri rele, să meargă mai des la biserică și să se pocăiască.

Dezlegare la pește va fi în zilele de sâmbătă, duminică și de sărbătorile creștine. Dar numai până pe 2 ianuarie. Din această dată și până la Crăciun, postul devine mai strict.

Creștinii care doresc să se împărtășească o pot face la fiecare sfârșit de săptămână și în zilele de sărbătoare, când se vor oficia liturghii.

Parohul Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din cadrul Universității de Stat din Moldova, Octavian Moşin, a declarat pentru IPN că Revelionul nu are nimic în comun cu ciclul sărbătorilor creștine, este o sărbătoare laică. Dar pentru că e în perioada postului, este bine ca oamenii să o petreacă fără excese.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: