image
Sursa foto: captură video

Doi membri ai grupării criminale „Chitaeț”, trimiși în judecată; Ar fi introdus în RM 1 kg de heroină

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a expediat în instanța de judecată cauza penală a doi membri ai unei grupări asociate organizației criminale „Chitaeț”, învinuiți de introducerea prin contrabandă a 1kg de heroină în Republica Moldova. Substanța interzisă a fost adusă din Turcia.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor incriminate, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani pentru săvârșirea traficului ilicit de droguri, iar pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, de la 3 la 10 ani.

Forțele de ordine întreprind în continuare măsuri necesare, în vederea identificării și reținerii tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor investigate.

Amintim că în dosarul inițial intentat împotriva acestora sunt investigate un complex de infracțiuni, inclusiv cea de escrocherie, care implică înșelarea mai multor persoane și obținerea de la acestea a sumelor bănești, bijuterii din aur și diamante, ceea ce a cauzat un prejudiciu de peste 300.000 euro.

După finalizarea investigării celorlalte capete de învinuire, inclusiv cu referire la complicii acestora, procurorii PCCOCS vor expedia în judecată și această cauză penală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: