image
Sursa foto: Privesc.eu

Motivul pentru care Dumitru Alaiba a renunțat la funcția de vicepreședinte al Comisiei Economie, Buget și Finanțe

Deputatul Blocului ACUM, fracțiunea PAS, Dumitru Alaiba, a renunțat la funcția de vicepreședinte al Comisiei Economie, Buget și Finanțe și va rămâne doar membru al acestei comisii.

„Dacă PD și PSRM și-au luat guvernarea, atunci să și-o asume pe deplin, cu toate consecințele. Funcțiile nu sunt o recompensă, sunt un instrument de a face ceva. Nu văd sens să am funcție decorativă. Criticii noștri cei mai aprigi (unii sinceri, alții motivați financiar să ne critice) strigă la noi „v-a folosit Dodon”. Da, poate ne-a folosit. Dar l-am folosit și noi pe el să-l slăbim pe Plahotniuc. Plahotniuc nu a guvernat singur. El din 2016 a guvernat cu Dodon. Acum se întâmplă cam același lucru, doar că s-au schimbat cu locurile și au mai slăbit între timp”, a comentat Alaiba.

În opinia deputatului, PD și PSRM erau mult mai puternice un an în urmă decât sunt azi.

„Acum sunt mai slabi, iar noi - mai consolidați ca un an în urmă, mai mulți și mai neînfricați ca un an în urmă. Azi știm cu toții ceea ce nu toți credeau un an în urmă - că se poate. Dacă l-am dat jos pe Plahotniuc, o să-l dăm jos pe Dodon. Dar pentru început, dacă tot s-au aruncat spre treuca guvernării precum un alcoolic se aruncă spre sticlă, ar fi bine să facem un pas în urmă, să-i lăsăm să-și mai bată câte un cui în propriul sicriu. În mare parte, ca totdeauna, au să și-o facă cu mâna lor”, a mai spus Dumitru Alaiba.

Precizăm că vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat astăzi că PSRM și PD intenționează, în cadrul ședinței plenare de vineri, să împartă comisiile parlamentare permanente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: