(video) Dispar „butkogradurile”. Autoritățile au evacuat mai multe unități de comerț stradal în această săptămână

Subdiviziunile Primăriei Chișinău continuă lupta împotriva gheretelor, într-un efort de a evacua toate unitățile de comerț stradal, în care se comercializează țigări, din centrul istoric al orașului Chișinău, dar și a celor amplasate pe străzile principale ale orașului.

Foto: Pretura Centru/Pretura Buiucani/Facebook

Numai pe parcursul zilei de astăzi, angajații preturii Buiucani au demontat patru gherete.

„Până la sfârșitul anului curent, ne-am propus evacuarea tuturor gheretelor din centrul istoric al orașului Chișinău, dar și a unităților amplasate pe străzile principale din sector - str. Ion Creangă, str. Calea Ieșilor, str. Alba Iulia și str. Vasile Lupu.”, se arată într-un comunicat al Preturii.

Contactat de UNIMEDIA, pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, a declarat că de la începutul acestui an, subalternii săi au „luat pe sus” 74 de gherete, 12 tonete mobile, iar din cele 40 de unități de comerț instalate în sezonul estival, 33 au fost evacuate.

Evacuarea gheretelor din sectorul Buiucani / Sursa:Pretura Sectorului Buiucani/Facebook

Ieri, 27 noiembrie, angajații Preturii sectorului Centru a demontat o gheretă amplasată pe strada Gheorghe Asachi nr. 54.

UNIMEDIA amintește că luni, 25 noiembrie, viceprimarul responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană, Victor Chironda, a cerut eliminarea „butkogradurilor” (n. red. gheretelor) de pe străzile capitalei. Acesta a solicitat viceprimarilor să evaluzeze situația chioșcurilor, în special a celor amplasate în raza instituțiilor de învățământ și a celor publice.

Amintim, de asemenea, că pe parcursul anului 2018, au fost demontate zeci de gherete, din mai multe sectoare ale capitalei, precum și din Grădinile Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” și „Parcul Catedralei”. Potrivit unui Plan aprobat de către autoritățile administrației publice locale, toate unitățile de comerț ambulant și staționare provizorii de pe teritoriul municipiului Chișinău, urmau să fie evacuate/reamplasate etapizat.


Pub