(video) Doi soți, din anturajul organizației criminale „Chitaeț”, trimiși în judecată pentru contrabandă de droguri

O femeie și un bărbat din Nisporeni, riscă ani grei de închisoare pentru contrabandă de droguri în cantitate de peste 1kg și punerea lor în circulație pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto: PCCOCS/INI IGP

Potrivit unui comunicat al PG, inculpații sunt soț și soție, bărbatul - de 41 de ani, iar femeia - 48. Ei fac parte dintr-o grupare asociată organizației criminale „Chitaeț”.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în instanța de judecată cauza penală a celor doi. Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor incriminate, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani pentru săvârșirea traficului ilicit de droguri, iar pentru comiterea infracțiunii de contrabandă – de la 3 la 10 ani.

În cadrul dosarului inițial intentat împotriva acestora sunt investigate un complex de infracțiuni, inclusiv cea de escrocherie, care implică înșelarea mai multor persoane și obținerea de la acestea a sumelor bănești, bijuterii din aur și diamante, ceea ce a cauzat un prejudiciu de peste 300.000 euro.

După finalizarea investigării celorlalte capete de învinuire, inclusiv cu referire la complicii acestora, procurorii PCCOCS vor expedia în judecată și această cauză penală.

Oamenii legii întreprind în continuare măsuri necesare, în vederea identificării și reținerii tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor investigate.


Pub