(video) Ce spun primii doi candidați după ce au trecut de proba interviului de la CSP pentru șefia Procuraturii Generale

Primul ce a fost intervievat de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) este Oleg Crîșmaru. Acesta susține că aproximativ o oră a răspuns la circa 30 de întrebări ale membrilor CSP, iar timp de 25 de minute și-a prezentat conceptul pentru dezvoltarea Procuraturii Generale. Totodată, pretendentul pentru fotoliul de procuror general susține că „optează ca cel mai bun candidat să câștige”.

Foto: UNIMEDIA

„Voi urmări cu atenție prestația celorlalți candidați. Sper ca membrii CSP să publice punctajele. Vom face o analiză, vom studia și dacă va fi obiectiv, și cel mai bun va câștiga, voi susține și încuraja să-și îndeplinească misiunea”, a declarat ofițerul superior de urmărire penală pe cazuri excepționale, locotenent-colonel în cadrul Centrului Național Anticorupție, Oleg Crîșmaru.

Al doilea ce a fost supus interviului a fost Vladislav Gribincea, care, la fel, a apărut în fața membrilor CSP mai mult de o oră. Acesta susține că fiecare dintre cei patru are șanse de a deveni procuror general.

„Eu sunt unul dintre candidați, nu sunt nici mai bun și nici mai rău ca ceilalți. Mi-am depus dosarul pentru această funcție, deoarece am lucrat la reforma procurturii, pot să spun că mă afectează atunci când anumite lucruri din lege nu se realizează în practică. Cred că pot să inspir procurorii buni, să fie un model pentru societate”, a declarat Vladislav Gribincea.

Întrebat dacă concursul de preselecție de la Ministerul Justiției a fost viciat, Gribincea a răspuns afirmativ, însă a menționat că procedura nu prevede anularea concursului.

UNIMEDIA amintește că CSP va selecta, astăzi, 28 noiembrie, candidatul pentru șefia Procuraturii Generale, în urma probei interviului. În aproximativ două săptămâni, Comisia de la Veneția urmează să se pronunțe pe marginea noii legi a Procuraturii, la cererea Curții Constituționale. Candidatul preselectat de CSP va fi prezentat spre aprobare către președintele țării.


Pub