Maia Sandu, despre desemnarea lui Stoianoglo în funcția de procuror general: „Igor Dodon a preferat un om aflat deja în sistem”

Fosta prim-ministra, Maia Sandu în cadrul emisiunii Punctul pe AZI, de la TVR Moldova, a declarat că selectarea lui Alexandr Stoianoglo pentru funcţia de Procuror General a fost un târg între PSRM şi PDM, și că șeful statului a preferat în această postură un om deja aflat în sistem.

Foto: UNIMEDIA

„În Republica Moldova nu am avut niciodată procurori generali care să ofere independenţa sistemului şi îmi este greu să cred că cineva venit din sistem ar putea oferi independenţă autentică. În raport cu politicienii se va vedea cât de independentă va fi procuratura”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit fostei prim-ministre, intergritatea și corectitudinea procurorului general va fi vizibilă când vor fi abordate cazuri de mare anvergură precum concesionarea AIR Moldova, furtul miliardului, uzurparea puterii în stat, etc.

Aici vom vedea atitudinea şi deciziile prompte. Dacă deciziile vor întârzia, va fi o confirmare în plus că a fost o înţelegere între cele două partide”, a precizat Maia Sandu.

UNIMEDIA amintește că Alexandr Stoianoglo este candidatura înaintată de CSP pentru șefia Procuraturii Generale. Pretendentul a obținut un scor de 74.22.

Potrivit președintei Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Angela Mutuzoc, fiecare din candidați a fost bun și fiecare din ei avea șanse de câștig.


Pub