Image-Description
CC a lăsat PDM timp pentru discuții cu PSRM pentru formarea unui nou Guvern, în iunie, potrivit lui Gurin
Politic 28 noiembrie 2019, 14:04 | 2515

Corneliu Gurin, fost procuror general și, după asta, judecător la Curtea Constituțională, neagă că hotărârea privind expirarea termenului în care Parlamentul poate forma Guvernul ar fi avut vreo legătură cu anunțul PSRM, de a refuza formarea unei coaliții cu PDM.

Invitat în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Gurin a fost întrebat de ce Curtea Constituțională a emis o decizie abia la ora 19:00, la 30 de minute după ce socialiștii au anunțat că nu vor face coaliție cu PD și singura variantă rămâne o majoritate cu Blocul ACUM.

„Actorii politici, cei care sunt responsabili de formarea Guvernului, trebuia să li se ofere timp să discute”, a declarat Corneliu Gurin.

Întrebat de ce acea decizie nu a fost luată mai devreme, la 5 sau 6 iunie, întrucât oricum nu ar fi schimbat datele problemei, Gurin a spus că „orice partid politic trebuie să fie responsabil, atunci când vine trebuie să înceapă a forma Guvernul”.

Amintim că decizia controversată privind expirarea termenului de formare a unui Guvern a fost luată vineri, 7 iunie, la ora 19:00. Asta chiar dacă o sesizare a președintelui în acest sens fusese depusă încă din luna mai.

Atunci Curtea a stabilit că termenul expira la 7 iunie, adică la 90 de zile de la validarea mandatelor deputaților (9 martie), chiar dacă Constituția prevede 3 luni.

Opinia ta contează. Comentează!