Proiect de luptă cu discriminarea
Social 28 noiembrie 2019, 22:56 | 2083

Timp de doi ani, Fundatia Terre des hommes Moldova a promovat protectia drepturilor minoritatilor etnice din Republica Moldova. Prin intermediul acestui proiect, sprijinit de Uniunea Europeana, fundatia elvetiana a incercat sa consolideze rolul scolii in educarea spiritului de toleranta si a egalitatii de gen. Din grupul tinta au facut parte copii, parintii lor si reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

Acum doi ani, când proiectul era la început, au fost depistate mai multe cazuri de discriminare, spune șeful Secției Operațiuni a Delegației Uniunii Europene, Marco Gemmer.

Prin intermediul acestui proiect, Terre des hommes Moldova și-a propus să consolideze rolul școlii în educarea și promovarea toleranței, egalității de gen, să dinamizeze angajamentul civic în diminuarea stereotipurilor și, nu în ultimul rând, facilitarea dialogului interetnic.

Activitățile și programele proiectului au vizat copiii și părinții lor, cadrele didactice, membrii echipelor multidisciplinare, membrii comunităților și reprezentanți ai autorităților publice locale din 20 de comunități beneficiare din 15 raioane. Proiectul are o valoare totală de 400 de mii de euro, din care 380 de mii a fost contribuția Uniunii Europene. Terre des hommes este cea mai importantă organizație elvețiană de ajutorare a copiilor. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie