Moldova: Șoferii ar putea face până la trei ani de închisoare dacă înjură un agent de circulaţie

Până la 50.000 de lei amendă, până la 30 de zile de muncă neremunerată (a câte opt ore, total 240 de ore) sau până la 8 ani de închisoare în dependenţă de situaţie! Acestea sunt sancţiunile maxime prevăzute într-un proiect de lege, unul dintre primele pregătite de proaspătul ministru al MAI, care propune înăsprirea sancţiunilor pentru ultragierea, ameninţarea, violenţa, opunerea de rezistenţă împotriva oamenilor legii, etc.

În prezent, sancţiunea maximă poate fi de până la 2.250 de lei, până la 60 de ore de muncă neremunerată sau între 10-15 zile de arest contravenţional.

FOTO: zdg.md

Termenul “a ultragia” mai poate însemna şi a jigni, a insulta, a ofensa, a obijdui, etc. Respectiv, ofensa verbală sau aşa-zisele înjurături în adresa unui poliţist sau oricărui alt reprezentant al forţelor de ordine, la fel va putea fi sancţionată.

De menţionat că unii inspectori de patrulare, dacă nu toţi, au în dotarea echipamentului o cameră care poate înregistra imagini video! Respectiv, în cazul şoferilor, aceştia vor trebuie să fie atenţi ce, cum şi când vorbesc, dacă au vreo pretenţie în adresa celor care îi trag pe dreapta.

Vezi mai multe detalii la subiect în documentul ataşat şi cum este motivată dorinţa de înăsprire a acestor sancţiuniProiectul de lege va intra în vigoare doar după ce va fi examinat şi aprobat de Guvern, dar şi de Parlament în două lecturi.

Textul proiectului aflat în pregătire: (1 unitate convenţională = 50 lei)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/