/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ungaria se retrage din concursul „Eurovision”

28 noiembrie 2019, ora 08:55

Ungaria a anunțat că nu va mai participa anul viitor la concursul „Eurovision”. Oficial, nu au fost date explicații, dar o sursă din cadrul televiziunii publice ungare a declarat pentru „Guardian” că decizia de retragere este motivată de faptul că această competiție este asociată cu „cultura gay”.

În ultima perioadă, în Ungaria s-a intensificat retorica homofobă. Premierul Viktor Orban, cunoscut pentru pozițiile sale extremiste în ceea ce privește imigrația, a lansat mai nou și un pachet de măsuri de susținere și promovare a „familiei tradiționale”, menită să ducă la creșterea natalității, scrie Hotnews.

Un comentator pro-guvernamental din Ungaria s-a referit la „Eurovision” ca la o „flotilă a homosexualilor”, precizând că retragerea din competiție ar aduce beneficii „sănătății mentale a națiunii”.
Într-o declarație pentru o publicație britanică, reprezentanții televiziunii publice maghiare au spus: „În loc să participăm la ediția Eurovision din 2020, vom sprijini direct producțiile tinerelor talente din Ungaria”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram