image
Sursa foto: foto simbol

Un tânăr, condamnat la opt ani de pușcărie, după ce și-a șantajat iubita că va publica pe internet imagini intime cu ea

Un tânăr de 26 de ani a fost condamnat la opt ani de pușcărie, după ce și-a amenințat de mai multe ori prietena cu publicarea pe internet a unor fotografii cu caracter intim, în cazul în care victima ar fi refuzat să-i dea suma de 4000 de lei. Individul nu este la prima abatere de la lege, întrucât anterior, tânărul fusese condamnat și pentru infracțiunea de jaf.

Șantaj precedat de sume de bani acordate cu titlu de ajutor

Această solicitare, însă, a fost precedată de altele, în valoare de peste 8000 de lei. Făptașul în vârsta de 26 de ani sub pretextul că trebuie să achite o amendă pentru că a condus în stare de ebrietate, i-a cerut victimei de 23 de ani și alte sume, cu titlu de ajutor, în tranșe a câte 2-3 mii de lei, inclusiv un inel de-al ei de valoare similară.

Totuși, după aceste multiple solicitări, victima a realizat faptul că este șantajată și a refuzat să-i dea și lănțișorul de aur, pe care acesta-l pretindea, ca să acopere întreaga sumă a amenzii inventate. Drept rezultat, acesta a amenințat-o că va publica pe rețelele de socializare imagini fotografice cu ea, precum și împreună cu el, în ipostaze intime.

Șantajată cu poze intime, într-o cafenea de pe Aleea Gării din Chișinău

Prin urmare, victima a început să înregistreze discuțiile telefonice cu tânărul și a anunțat autoritățile.  Oamenii legii au intervenit și l-au reținut pe făptaș chiar în momentul în care suma de 4000 de lei i-a fost transmisă, iar el încerca (dar „nu reușea”) să găsească imaginile fotografice cu care o șantajase, ca să le șteargă din telefon.

Reținerea a avut loc într-un local de pe Aleea Gării, din Chișinău, la cinci august curent, după care, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest, până la pronunțarea sentinței Judecătoriei Chișinău.

S-au cunoscut pe rețele de socializare

Totul a început în luna iulie, atunci când făptașul a contactat-o pe tânără prin rețele de socializare, după care și-au dat întâlnire și au petrecut timp în atmosferă intimă.

Atunci, acesta a captat imagini fotografice cu ea, chiar dacă aceasta și-a exprimat dezacordul. În următoarea zi, tânărul a sunat-o pentru ca să-i ceară ajutorul financiar în situația pe care a inventat-o și păstra un limbaj și tonalitate prietenească atâta timp cât aceasta îi acorda sumele de bani solicitate. După multiple solicitări, aceasta a realizat caracterul infracțional al cerințelor făptașului și l-a denunțat autorităților, cu prezentarea înregistrării discuțiilor lor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: