image
Sursa foto: foto simbol

Spania: Patru migranţi morţi şi 65 salvaţi după scufundarea unei ambarcaţiuni în vestul Mediteranei

Patru oameni s-au înecat după scufundarea unei ambarcaţiuni cu migranţi în largul enclavei spaniole Melilla (nordul Africii), a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol de Interne, transmite dpa.

În zona accidentului, survenit în Marea Alboran, în vestul Mediteranei, a fost trimis un elicopter pentru a căuta alţi 16 migranţi care se aflau în ambarcaţiune.

Serviciile de salvare spaniole au recuperat 65 de supravieţuitori marţi seara târziu, cu puţin înainte de miezul nopţii. Între cei 65 se numără şase femei şi trei copii mici.

Majoritatea celor salvaţi au fost transportaţi la spitale din Melilla, trei dintre adulţi fiind în stare gravă, au menţionat autorităţile.

Numărul migranţilor care încearcă să traverseze Mediterana pe la vest pentru a ajunge în Europa a scăzut semnificativ faţă de anul trecut.

Potrivit cifrelor Organizaţiei internaţionale pentru migraţie, 23.000 de migranţi au ajuns în Spania în acest an, până la 24 noiembrie, jumătate din numărul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, scădere ce poate fi atribuită unei îmbunătăţiri a cooperării cu autorităţile din Maroc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: