(foto) Șapte extremiști islamiști, condamnați la moarte în Bangladesh pentru cel mai grav atac terorist din istoria țării

Șapte extremiști islamiști au fost condamnați la moarte de un tribunal special antiterorist din Bangladesh, după ce au fost găsiți responsabili de atentatul terorist din 2016, care a ucis 22 de persoane, inclusiv 18 străini la o cafenea din Dhaka, informează AFP.

Foto: Munir uz Zaman/AFP

Instanța a dat verdictul într-o sală de judecată aglomerată din capitala Dhaka, unul din judecători afirmând că atacatorii și-au dorit „să atragă atenția Statului Islamic”.

Ei au vrut să „compromită siguranța publică, să creeze anarhie și să„ stabilească un stat Jihad (ist)” a spus el, adăugând că cei șapte „vor fi executați prin spânzurare până când vor fi pronunțați morți”.

Opt oameni au fost acuzați de planificarea și finanțarea militanților cu arme și judecați, unul dintre aceștia fiind achitat.

Unii dintre bărbați a strigat „Allahu Akbar (Dumnezeu este cel mai mare)” și „trăiesc mult timp în credința islamului”, înainte de a fi conduși într-o dubă a poliției.

Militanții islamiști responsabili de cel mai puternic atac terorist din Bangladesh, condamnați la moarte / Sursa:Munir uz Zaman/AFP

Atacul sălbatic a avut loc în cafeneaua Holey Aristan din capitala Banglades-ului, în iulie 2016 și a fost realizat de un grup de cinci persoane, inarmate cu puști de asalt și machete, care au luat ostatici. Toți cinci au fost uciși de forțele de ordine.

Militanții islamiști responsabili de cel mai puternic atac terorist din Bangladesh, condamnați la moarte / Sursa:Munir uz Zaman/AFP

Anchetatorii au declarat că atacul avea drept scop destabilizarea națiunii cu majoritate musulmană de 168 de milioane de oameni și transformarea acesteia într-un stat islamist.

Asediul care a durat 12 ore, a marcat cel mai puternic atac terorist din această țară, a ucis 22 de persoane, printre care nouă italieni și șapte japonezi. Tot atunci, au murit și doi polițiști.


Pub