Primăria capitalei are încă trei viceprimari: Din a doua încercare, Ionesii, Ceban și Cutasevici au fost aleși în funcție

La cea de-a doua ședință a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Inga Ionesii, Ilie Ceban și Angela Cutasevici, inaintați de primarul capitalei Ion Ceban, au fost aleși în fotoliul de viceprimar.

Foto: UNIMEDIA

Pentru numirea acestora, 27 de consilieri și-au exprimat încrederea, din partea PSRM, PDM, Partidului Șor, cât votul lui Victor Chironda. Consilierul PUN, Corneliu Pântea a declarat că candidații înaintați de edilul capitalei au fost selectați pe criterii politice.

„După o analiză, această selecție a fost făcută din umbră, pe criterii politice. Doi candidați sunt de la Partidul Socialiștilor, iar alții doi sunt ai Partidului Democrat. Această alianță este betonată de Partidul Șor”, a declarat Corneliu Pântea.

De menționat că Inga Ionesii urmează să revină în Republica Moldova la mijlocul lunii decembrie pentru a-și exercita atribuțiile.

„Mulțumesc Consiliului pentru votul de susținere. Dna Cutasevici, știu că aveți o poză în care sunteți alături de Plahoniuc, dar știu că aveți și poze în care sunteți alături de Maia Sandu, vă rog, să mi le transmiteți. Vă rog să fiți foarte receptivi față de oameni. Succes”, a declarat primarul Ion Ceban, după votarea acestora în funcție.

UNIMEDIA amintește că la ședința din 20 noiembrie, aleșii locali nu au acceptat candidaturile lui Ingăi Ionesii, Ilie Ceban și Angela Cutasevici la funcția de viceprimar al capitalei, propuși de edilul Ion Ceban. Aceștia nu au obținut voturile necesare din partea aleșilor locali.


Pub