Natalia Gravilița, despre deficitul bugetar de șapte miliarde de lei: „Aceste decizii, care vor afecta țara noastră în următorii ani, sunt luate peste noapte”

Fosta ministră a Finanțelor din Guvernul Sandu, Natalia Gavrilița, a criticat deficitul bugetar din proiectul bugetului de stat pentru anul 2020, aprobat astăzi la ședința Executivului.

Foto: UNIMEDIA

„Ministrul Finanțelor a evitat să spună cum vă fi finanțat acest deficit. Aceste decizii, care vor afecta țara noastră în următorii ani, sunt luate peste noapte, cu maximă iresponsabilitate. Să ne așteptăm să operați la fel de rapid și cu votul în parlament? Ce ascundeți, domnilor?”, scrie fosta ministră a Finanțelor.

După ședința Guvernului, actualul ministru al Finanțelor a declarat că deficitul bugetar va fi finanțat din „împrumuri pe piața internă, privatizarea patrimoniului public șialtele”. Acesta a mai menționat că împrumutul din partea României nu este inclus în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.

Natalia Gavrilița / Sursa:Facebook

Și deputatul ACUM Radu Marian a menționat că proietul bugetului pentru 2020 prevede un deficit mare mare cu un miliard de lei decât cel prevăzut de Guvernul Sandu. „Și asta în condițiile în care finanțări externe în valoare de 3 miliarde de lei (care în special merg spre acoperirea deficitului) sunt în pericol să nu mai vină! La ședința guvernului, Ministrul Pușcuță n-a zis nimic despre cum va finanța deficitul”.

Radu Marian / Sursa:Facebook


Pub