Prospectele medicamentelor, în „moldovenească” și rusă? PSRM a înaintat proiectul de lege în Parlament

Fracțiunea PSRM a înaintat în Parlament un proiect de lege prin care prospectele medicamentelor și toate informațiile despre acestea să fie în limbile „moldovenească” și rusă. Totodată, toți angajații din domeniul medical și farmaceutic vor trebui să vorbească obligatoriu și în limba rusă.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi în cadrul Comisiei Administrație Publică, am examinat proiectul de lege nr.202 din 19 09 2019. Colegii deputați din PSRM au elaborat un proiect de lege populist, precum că toate medicamentele trebuie să conțină pe ambalaj informații atât în limba "moldovenească ", cât și în limba rusă. Cel mai important este ca toate informațiile despre medicamente sau despre serviciile oferite consumatorilor trebuie să fie comunicate inclusiv verbal în limba "moldovenească" și limba rusă”, a scris deputatul PAS Petru Frunze, pe pagina sa de Facebook.

„Piața medicamentelor are un circuit internațional, cum poți să indici pe ambalajul unui medicament "limba moldovenească" dacă nu este recunoscută la nivel internațional? Conform proiectului de lege, ar fi obligatoriu ca toți lucrătorii din domeniul medical și farmaceutic să vorbească obligatoriu în limba rusă”, a mai adăugat deputatul.

Petru Frunze / Sursa:facebook.com/profile.php?id=100008447135445
Proiect de lege / Sursa:facebook.com/profile.php?id=100008447135445


Pub