Image-Description
Daniel Ioniță subliniază dorința multor cetățeni din R.Moldova și România de a fi împreună
Politic 27 noiembrie 2019, 11:20 | 3150

România și Republica Moldova vor găsi modalități de dialog, pentru că relațiile acestora au la bază o sumă importantă de valori comune, crede ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Daniel Ioniță susține că relațiile dintre România și Republica Moldova au fost, sunt și vor fi unele speciale, pentru că sunt bazate pe un fundament solid de istorie, cultură și tradiție și sunt consolidate de un parteneriat strategic pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

„Eu cred că atât timp cât la București și la Chișinău vom vorbi aceeași limbă și pentru mine limba aceasta se numește limba română, nu cred că nu vom găsi modalități de dialog între cele două capitale, mai ales că avem o serie întreagă de proiecte pe care România le-a desfășurat și le-a dus la bun sfârșit în Republica Moldova”, a menționat diplomatul, într-o emisiune televizată.

Ambasadorul a precizat că există și alte proiecte, în curs de desfășurare și pe care România le vrea finalizate.

„Nu în ultimul rând, este dorința multor cetățeni din Republica Moldova și România de a fi împreună”, a subliniat Daniel Ioniță.

Cu referire la o petiție care privește înlocuirea disciplinei școlare „Istoria românilor” cu „Istoria Moldovei”, ambasadorul a atenționat că autoritățile de la București urmăresc cu atenție acest subiect.

„Orice demers pe linia aceasta o să fie atent evaluat la momentul respectiv de la București. Cred eu că mult timp am stat într-un soi de confuzie care vizează modul de raportare la chestiunile acestea. Când vorbim despre istoria românilor, vorbim inclusiv de istoria cetățenilor de pe aceste meleaguri”, atenționează Daniel Ioniță.

Opinia ta contează. Comentează!