Image-Description
Ceban și-a împlinit echipa la Primăria Chișinăui. Încă trei viceprimari, votați de PSRM, PDM și Partidul Șor
Politic 27 noiembrie 2019, 12:15 | 1901

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat miercuri, 27 noiembrie, numirea în funcție a tuturor celor trei viceprimari propuși de Ion Ceban – Ilie Ceban, Inga Ionesi și Angela Cutasevici, pe care cu doar o săptămână în urmă i-a respins. Candidaturile propuse de noul primar al Chișinăului au fost votate, de această dată, de 27 de consilieri din partea PSRM, PDM, Partidului Șor, precum și al lui Victor Chironda.

În timpul dezbaterilor din Consiliul Municipal, reprezentantul Partidului Unității Naționale, Corneliu Pântea, a remarcat că primarul Ceban a selectat candidaturile pe criterii politice.

„După o analiză, această selecție a fost făcută din umbră, pe criterii politice. Doi candidați sunt de la Partidul Socialiștilor, iar alții doi sunt ai Partidului Democrat. Această alianță este betonată de Partidul Șor”, a declarat Pântea.

La rândul său, consilierul liberal Ion Cebanu l-a acuzat pe primarul Chișinăului că încearcă să treacă foarte repede peste numirea viceprimarilor. El a spus că Ion Ceban încearcă să transforme CMC într-un consiliu de paradă și a menționat că agenda ședinței de miercuri a Consiliului nu a fost discutată, în prealabil, în comisii.

În replică, primarul Ceban a declarat că propunerile sale s-au bazat pe criteriul profesionalismului și că el nu va admite politica în Primăria Capitalei.

„Mulțumesc Consiliului pentru votul de susținere. Dna Cutasevici, știu că aveți o poză în care sunteți alături de Plahoniuc, dar știu că aveți și poze în care sunteți alături de Maia Sandu, vă rog, să mi le transmiteți. Vă rog să fiți foarte receptivi față de oameni. Succes!”, a declarat Ceban, adresându-se fostului secretar de stat de la Ministerul Educației, care acum va fi viceprimar de Chișinău.

Amintim că, săptămâna trecută, CMC a acceptat doar candidatura activistului Victor Chironda, care a candidat, de altfel, pentru funcția de primar al Chișinăului la alegerile locale din această toamnă, din partea platformei „Forța Nouă”.

Opinia ta contează. Comentează!