Image-Description
8 ani de pușcărie pentru șantaj cu publicarea unor poze intime, în schimbul a 4.000 de lei
Social 27 noiembrie 2019, 13:11 | 2257

Un recidivist, care își șantaja prietena cu publicarea pe internet a unor poze intime, în schimbul sumei de 4.000 de lei, a fost condamnat la opt ani de închisoare. Bărbatul, de 26 de ani, a pretins că are nevoie de bani pentru a achita o amendă inexistentă pentru că a fost prins de poliție beat la volan.

Această solicitare, însă, a fost precedată de altele, în valoare de peste 8000 lei, potrivit unui comunicat al Procuraturii.

Făptașul i-a cerut victimei, cu vârsta de 23 de ani și alte sume, cu titlu de ajutor, în tranșe a câte 2-3 mii de lei, inclusiv un inel. „Totuși, după aceste multiple solicitări, victima a realizat faptul că este șantajată și a refuzat să-i dea și lănțișorul de aur, pe care acesta-l pretindea, ca să acopere întreaga sumă a amenzii inventate. Drept rezultat, acesta a amenințat-o că va publica pe rețelele de socializare imagini fotografice cu ea, precum și împreună cu el, în ipostaze intime”, se arată în comunicat.

Victima a înregistrat discuțiile telefonice cu șantajistul și a sesizat poliția, care l-a reținut într-un local de pe Aleea Gării din Chișinău

Prin urmare, victima a început să înregistreze discuțiile telefonice cu tânărul și a anunțat autoritățile. Oamenii legii au intervenit și l-au reținut pe făptaș chiar în momentul în care suma de 4000 de lei i-a fost transmisă, iar el încerca (dar „nu reușea”) să găsească imaginile fotografice cu care o șantajase, ca să le șteargă din telefon. – Reținerea a avut loc într-un local de pe Aleea Gării, din Chișinău, la cinci august curent, după care, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest, până la pronunțarea sentinței Judecătoriei Chișinău.

Imaginile intime, realizate după o cunoștință ocazională pe rețelele de socializare, ar fi fost realizate fără acordul tinerei.

Procurorii menționează că bărbatul a mai fost condamnat pentru infracțiunea de jaf, anterior comiterii acestui șantaj.

Opinia ta contează. Comentează!