Acțiune în sprijinul lui Netanyahu
Externe 27 noiembrie 2019, 16:02 | 699

Mii de israelieni au ieșit în stradă, solidari cu premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu, pus recent sub acuzare pentru fapte de corupţie. Amănunte - în următorul grupaj de știri.

ISRAEL

Demonstrația, la care au participat aproximativ trei mii de oameni, s-a desfășurat cu sloganul „Stop loviturii de stat”. Mobilizați de „Likud”, partidul condus de Benjamin Netanyahu, manifestanții au acuzat o tentativă de defăimare a acestuia și au cerut absolvirea lui de orice acuzație. Netanyahu este primul premier israelian pus sub acuzare pe durata mandatului. El este bănuit de fraudă, abuz de încredere şi luare de mită în trei cazuri de corupţie. Legea israeliană nu-l obligă însă să demisioneze, ci doar dacă va fi condamnat.

STATELE UNITE

Începe o nouă etapă în ancheta ce vizează destituirea președintelui Donald Trump. Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite l-a invitat pe liderul de la Casa Albă să participe la o audiere ce se va desfășura pe 4 decembrie. Trump, care afirmă în mod sistematic că procedura de impeachment este nejustificată, a anunţat pe Twitter în urmă cu câteva zile că ia în calcul în mod serios să depună mărturie în Congres. Se întâmplă în condițiile în care democraţii spun că Donald Trump a cerut Ucrainei să îl ancheteze pe Joe Biden, unul dintre potenţialii săi rivali la scrutinul prezidenţial din 2020.

AUSTRALIA

Un pompier voluntar, în vârstă de 19 ani, a fost reținut de polițiști și este bănuit că a provocat în mod intenţionat şapte incendii de vegetaţie în sud-estul Australiei, în condiţiile în care în regiune ard deja peste 100 de focare. Individul a fost arestat la scurt timp după ce a dat foc unei fâșii forestiere din regiunea New South Wales. Asutralia se confruntă cu incendii de vegetație fără precedent. Până în prezent, flăcările au ucis patru oameni, au distrus sute de locuințe și au pârjolit aproximativ un milion de hectare de teren agricol și pădure. 

Opinia ta contează. Comentează!