Linkuri accesibilitate

România: președintele Klaus Iohannis și-ar dori alegeri anticipate la primăvară


Președintele Klaus Iohannis, 24 noiembrie 2019
Președintele Klaus Iohannis, 24 noiembrie 2019

Președintele României Klaus Iohannis a declarat că își dorește alegeri parlamentare anticipate la primăvară pentru formarea ulterioar a unei majorități fără PSD. Iohannis tocmai a repurtat o victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, învingând-o pe candidata PSD Viorica Dăncilă și câștigând un nou mandat de cinci ani. El a făcut declarația într-o conferință de presă, la Cotroceni, miercuri, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Mai multe, aici.

Aliații liberali ai lui Iohannis în frunte cu premierul Ludovic Orban conduc de luna aceasta un guvern minoritar, după debarcarea cabinetului Dăncilă, iar președintele a spus după victoria la prezidențiale că se va „implica” pentru formarea unei noi majorități. „Eu cred că ar fi foarte bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvară. (...) Voi avea discuții cu toți liderii politici”, a spus Iohannis.

Parlamentarele anticipate i-au fost cerute de alianța USR-Plus înainte de instalarea guvernului minoritar, dar Iohannis a spus că în acel moment prioritățile erau altele, inclusiv organizarea prezidențialelor, adoptarea unui buget pentru 2020 și nominalizarea comisarului european din partea României.

XS
SM
MD
LG