Ce spune noul ministru al educației despre camerele de luat vederi și examenul de bacalaureat

bacalaureat_2016_eduro_rezultate_subiecte_contestatii_465x390_00927400_43448700

Copiii nu vor mai fi stresați la examenele de bacalaureat. Asigurarea vine din parte noului ministru al educației, culturii și cercetării și a fost făcută în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei” de la Radio Sputnik Moldova.

Corneliu Popovici a evitat să dea un răspuns exact în ceea ce privește soarta camerelor de supraveghere din sălile de examen, dar a sugerat că acestea nu influențează nicicum rezultatele elevilor pregătiți.

„Pentru mine este important ca elevul să fie pregătit de acest examen. Noi nu trebuie să ne concentrăm asupra fazei finale de apreciere a cunoștințelor, ci de etapa premergătoare, de pregătirea acestor copii, de instruirea lor, ca ei să nu aibă dorința să copieze sau să facă anumite lucruri interzise. Dacă copilul este bine pregătit pentru examen, nu poate fi stresat de către o cameră video”, spune ministrul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

Ministrul a mai anunțat că un ordin privind constituirea grupurilor de lucru pentru organizarea examenelor din sesiunea 2020 a fost semnat deja.

„Deja am semnat un ordin privind pregătirea examenelor de bacalaureat și, după anul nou, comisia urmează să anunțe cum vor fi organizate aceste examene de bacalaureat. Principial – copiii nu vor fi stresați. Stresul apare atunci când mergi la examen nepregătit și atunci încerci să cauți fel de fel de șiretlicuri și te deranjează camera video”, a spus Corneliu Popovici.

Noul ministru a educației a venit în fruntea ministerului pe 14 noiembrie. Anterior, acesta a fost consilierul Igor Dodon și a avut în spațiul public o serie de ieșiri în care susținea fie că „schimbarea limbii moldovenești în limba română” va duce la destabilizare, dar și că declarațiile cu privire la unirea Moldovei cu România cad sub incidența Codului penal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente