(video, doc) Renato Usatîi: „Mâine, Alexandru Stoianoglo va fi numit în funcția de procuror general”

img

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că, mâine, Alexandru Stoianoglo va fi numit în funcția de procuror general. Asta chiar dacă tot mâine va avea loc examenul la proba scrisă pentru toți cei patru candidați.

„Dodon l-a vrut pe Soltan procuror general. Ceva s-a întâmplat. Dodon a nimerit într-o situație pe care nu vreau să o spun. Iată ce va fi mâine. Chiar dacă va fi proba scrisă pentru toți candidații, tot mâine va fi ales noul procuror general. Mâine seara, Dodon nu reușește să semneze decretul de numire, de aceea, o va face vineri dimineața. Alexandru Stoianoglo este un băiat cumsecade. Unii oameni nu au permis ca Soltan să fie procuror așa cum a vrut inițial Igor Dodon”, a declarat liderul Partidului Nostru.

Alexandru Stoianoglo este un jurist și politician moldovean de etnie găgăuză, care a deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în 2009-2010 și 2010-2014, în cadrul fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM). A fost vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova (2009-2010), iar în al doilea mandat de deputat a fost președinte al Comisiei parlamentare pentru securitatea statului, apărare și ordine publică.

Are o experiență de 15 ani de activitate în organele procuraturii. A participat la crearea procuraturii UTA Găgăuzia. A exercitat funcția de procuror-șef în acea instituție timp de șase ani, apoi a fost avansat în funcție, devenind adjunctul procurorului general timp de șase ani. După ce a plecat din procuratură, s-a ocupat de avocatură. A fost deputat în două legislaturi. A deținut funcția de vicepreședinte al parlamentului și președintele Comisiei securitate națională, ordine publică și apărare.

A absolvit facultatea de Drept din cadrul USM. Vorbește în trei limbi: rusa, turca și găgăuza.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente