O echipă mobilă a Poliției de Frontieră, agresată în nordul R.Moldova

Victoria Andrițchi
27/11/2019
border.gov.md

Echipa mobilă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), care se afla în misiune de serviciu în regiunea de nord a țării, a fost agresată de un grup de locuitori ai raionului Briceni. Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească arma din dotare, fiind trase patru focuri de avertizare pentru a reține persoanele și a imobiliza mijlocul de transport în care se aflau.

Poliția de Frontieră anunță că, marți, în jurul orei 23:20, în apropiere de satul Larga, raionul Briceni, echipa mobilă a IGPF a observat pe marginea traseului, staționat pe acostament un autoturism de model Nissan Pathfinder. Când s-au apropiat de mașină, poliștii de frontieră s-au legitimat și le-au solicitat celor cinci bărbați, observați în mașină, să prezinte actele de identitate și să justifice scopul aflării în zona de frontieră la acea oră târzie. Din start, bărbații s-au arătat deranjați de întrebările oamenilor legii, iar ulterior au agresat verbal polițiștii.

„De la persoanele aflate în mașină se simțea un miros puternic de alcool. Conducătorul auto, deși a fost avertizat că se va acționa în conformitate cu legislația în vigoare, nu a încetat acțiunile sale huliganice. În aceste condiții a fost solicitat ajutorul unui alt echipaj mobil din cadrul IGPF. Acest lucru a înfuriat și mai tare bărbații aflați în mașină. Ultimii, au pornit în viteză spre satul Larga, punând în pericol viața unui angajat care se afla în fața mașinii. Au fost somați să oprească și a fost folosită arma din dotare, fiind trase focuri de avertizare, conform prevederilor legale. În continuare, echipajul mobil a pornit urmărirea mijlocului de transport care a deteriorat poarta unei gospodării și a creat pericol iminent pentru viața și sănătatea angajaților, aflați la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. În cele din urmă, s-a reușit reținerea persoanelor”, anunță Poliția de Frontieră.

La fața locului a fost solicitată intervenția Poliției, prin intermediul serviciului 112, iar ulterior a fost inițiat un proces penal pe faptul de ultragiere a polițiștilor de frontieră. 

Victoria Andrițchi
27/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii