Noi demisii și numiri în funcții, aprobate de Guvern

Anticoruptie.md
27/11/2019

Patru noi secretari de stat au fost numiți în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului. În același timp, a fost schimbat directorul Inspectoratului General de Carabinieri și aprobate candidaturile unor noi șefi la Agenția Proprietăți Publice și la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Astfel, în funcția de director al Agenției Proprietăți Publice (APP) a fost numit Mihail Rusu. La șefia Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost desemnat Vladislav Cotici.

Iuliana Drăgălin a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei. Aceasta și-a făcut studiile la ULIM. Este doctor în stiințe economice. Are o experiență de 15 ani în domeniul academic și managerial. A fost decan al Facultății Științe Economice din cadrul ULIM. Anterior a activat la ODIM. În noiembrie 2017 a fost numită secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii din Guvernul Filip, fiind responsabilă de domeniul cooperare internațională.

Serghei Golovaci a fost numit în funcția de secretar de stat al MAI. Este absolvent a Universității Tehnice din Moldova și al Academiei de Poliție. A activat timp de mai mulți ani la Departamentul Combaterea Crimei Organizate și Corupției. A deținut funcția de șef adjunct al Direcției Securitate Internă, șef al Statului Major, iar din 2010 deține funcția de șef adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În același timp, sportivul Ion Ghiorghiu, președinte al Federației de Luptă din Republica Moldova, a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, iar Dorin Andros, în aceeași funcție la ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Andros a fost secretar în cadrul aceluiași minister și în Guvernul Filip.

Tot în ședința de miercuri a Cabinetului de Miniștri, Danilă Anatolie a fost eliberat din funcția de director al Inspectoratul General de Carabinieri în baza cererii de demisie, iar în locul său a fost numit Ștefan Pavlov. Anatolie Dănilă are 33 de ani și de 15 ani activează în structurile Ministerului de Interne. Până în iulie curent, când a fost numit director al Inspectoratului General de Carabinieri, a fost șef al Direcției politici în domeniul ordinii și securității publice. Ștefan Pavlov a absolvit Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza de la București. De peste 20 de ani a activat în mai multe funcții publice cu statut special de peste 20 de ani. A deținut funcția de comandant al Regimentului de Patrulă și Santinelă SCUT, șeful adjunct al Brigăzii cu destinație specială. Anterior a fost și șef al SPIA.

 

Anticoruptie.md
27/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii