/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

A doua oară, cu noroc! Cei trei candidați la funcția de viceprimar, respinși săptămâna trecută de CMC, votați astăzi de consilieri

missing
27 noiembrie 2019, ora 11:09

A doua oară, a fost cu noroc! Cei trei candidați la funcția de viceprimar al municipiului Chișinău, care au fost respinși săptămâna trecută de Consiliul Municipal Chișinău, au fost votați astăzi. Ilie Ceban, Inga Ionesii și Angela Cutasevici au reușit să convingă doar 27 de consilieri să le acorde votul de încredere.

Aceștia au fost votați de consilierii PSRM, PDM și Șor. Cei de la PAS și PPDA s-au abținut de la vot, iar consilierul PUN, Corneliu Pântea, a votat împotrivă.

”Această selecție a fost făcută pe criterii politice, din umbră, dar pe criterii politice. Doi candidați sunt de la PSRM și doi de la PDM, de aceea, PUN nu va vota, deși nu punem la îndoială profesionalismul candidaților”, a subliniat Pântea.

Inga Ionesii, cea care la ședința de data trecută a CMC și-a prezentat programul pentru următorii patru ani prin Skype, nu a fost prezentă nici astăzi în fața consilierilor. Aceasta ar urma să revină pe 13 decembrie, când își încheie misiunea în Estonia.

Și Angela Cutasevici, cea care data trecută a fost respinsă din cauza unor afilieri cu Partidul Democrat, a fost votată viceprimar cu votul a 27 de consilieri, după ce a răspuns la întrebările mai multor consilieri municipali.

Ilie Ceban, cel care ar fi fost avocatul Eugeniei Ceban – mama primarului Ion Ceban, a întrunit același număr de voturi și își intră în drepturile de viceprimar, responsabil de chestiuni juridice.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban i-a îndemnat pe noi viceprimari să fie receptivi în raport cu consilierii, șefii de direcții și cetățenii, pentru a soluționa problemele stringente ale municipiului Chișinău.

Amintim că cel de-al patrulea viceprimar al capitalei, Victor Chironda, a fost aprobat de CMC la ședința de săptămâna trecută. Pentru el au votat 41 de consilieri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram